Harrie Hendriks

Harrie Hendriks

Geboren op 25 december 1962 in het kerkdorpje Hegelsom van de gemeente Horst (L).

Eerste zoon van Theo en Tiny Hendriks, broer van Marleen en Peter.

Op 4 jarige leeftijd verhuisden we van de Stationsstraat naar de Kogelstraat waar mijn ouders nu nog steeds wonen. Toen ik 4 was mocht ik eindelijk gaan studeren en na 2 jaar kleuterschool, een vooropleiding van de basisschool, heb ik 6 jaar door gebracht op de lagereschool, de H. Hartschool (nu de basisschool “Onder de Linde”), in Hegelsom. Na de lagere school mocht ik naar de LTS in Horst, welke ik in 5 jaar tijd afgerond heb. De reden van 5 jaar, normaal 4 jaar, is dat ik het 2e jaar over heb gedaan om van niveau B naar niveau C te gaan. Een belangrijke stap blijkt achteraf, omdat je dan verder kunt studeren. Vanwege mijn goede kennis van rekenen heb ik gekozen voor Electro Techniek en daar heb ik de diploma’s op C- en TTO-niveau gehaald.

Na de LTS ben ik verder gaan studeren op de MTS te Venlo. Ook hiervoor de richting Electro Techniek, en na het 2e jaar specifiek Electronica. Het rekenen in de vakken zoals analoge- en digitale-techniek dat lag me wel. Na het stage jaar, bij o.a. PTT – Telefonie (nu KPN) en Philips consumenten electronica, kwam ik in het 4e jaar in aanraking met data communicatie en de eerste micro processoren (de voorloper van de huidige computer), en na het behalen van mijn MTS diploma, heb ik nog een extra jaar Technische ComputerKunde (TCK) gevolgt op de MTS in Helmond.

Via een docent op de MTS in Helmond, kreeg ik te horen dat er een baan beschikbaar was bij het IHBO te Eindhoven en daar heb ik op gesolliciteerd. Ik had geluk en werd gelijk aangenomen. Over mijn werk, dat staat allemaal beschreven in een aparte alinea.

In 1973 ben ik op muziekles gegaan bij de fanfare St. Hubertus in Hegelsom en vanaf 1974 mocht ik meedoen met het grote fanfare korps. Nadat ik 25 jaar op bugel heb gespeeld, ben ik overgestapt naar de schuiftrombone. Van digitaal ventiel werk, naar analoog de tonen maken. Na 13 jaar was er een mogelijkheid om de trombone in te ruilen voor de tuba, wat nu nog steeds mijn instrument is. In 2014 heb ik mijn 40 jarig jubileum gevierd. Ook heb ik vele jaren bij de Loeketaler muzikanten en later bij DNF gespeeld.

Op 1 september 1985 ben ik begonnen met werken bij het IHBO. Eerst als Amanuensis, daarna als beheerder van een Robot- en besturings laboratorium. Ook de automatisering en de telecommunicatie speelde een grote rol, en snel genoeg kwamen de modems, de coax netwerken en de tokenring netwerken. In 2000 werd het roer omgegooid en ben ik begonnen met het beheer van de (analoge) telefonie omgeving. Sinds 2005 is dit over gegaan binnen het netwerk beheer. In 2008 heb ik daarvoor nog een CCNA certificaat behaald, maar die zijn maar 3 jaar geldig.

Op mijn 36e leerde ik mijn eersteĀ  vriendin kennen en kort erna ben ik bij haar gaan inwonen. Maar helaas mocht het niet zo zijn en na enkele jaren samenwonen en een huwelijk van enkele jaren, was ik weer alleen en een levens ervaring rijker. Na enkele langere en kortere relaties ben ik mijn ware liefde tegen gekomen.

Sinds begin november 2012 zijn Francis en ik samen. Een jaar nadat we elkaar kenden zijn we via een Geregistreerd Partnerschap verbonden en in december 2013 hebben we samen ons eigen huisje gekocht.Naast Francis bestond ons gezinnetje nog uit 2 poezen, die met Francis mee zijn gekomen. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van de poezen en bestaat ons gezinnetje uit een andere poes Faye en twee grote wolfsgrijze keeshonden, Yentl en Mandy.

Op het internet ben ik vaak bereikbaar met mijn internet nicname HaykeH.
HaykeH is een samenvoegsel van Hayke, wat de verklein naam is van Harrie, en de eerste letter van mijn achternaam.

Mijn meest gebruikte ‘fortune’ is: To be old and wise, you must first be young and stupid!